Katri Tirkkonen

Klinikkaeläinhoitaja

Eläinten parissa työskentely on ollut haaveenani ja tähtäimenä pikkutytöstä lähtien. Klinikkatyöskentelyyn pääsin tutustumaan jo 9-luokkalaisena, kun suoritin TET-harjoittelun ja kahden viikon kesätyöjakson Kajaanin kunnaneläinlääkärin vastaanotolla. Ylioppilaaksi kirjoitin Kajaanin lukiosta keväällä 2011, ja syksyllä 2012 aloitin eläinhoitajaksi opiskelun Kainuun ammattiopistossa. Opiskelut painottuivat pieneläimiin ja suurimman osan harjoitteluista tein tuolloinkin eläinlääkärin vastaanotolla. Tutuksi tulivat myös tavallisimmat talli- ja navettatyöt koulun tilalla työskennellessä.

Valmistuttuani perustutkinnosta pääsin heti seuraavana syksynä aloittamaan erikoistumisopinnot klinikkaeläinhoitajaksi Ylä-Savon ammattiopistossa Iisalmessa, ja ammattinimikkeen sain suoritettuani näytön hyväksytysti marraskuussa 2015. Ensimmäinen vakituinen työpaikka löytyi nopeasti Loimesta, ja täällä pääsin aloittamaan tammikuussa 2016.

Vapaa-aika kuluu tällä hetkellä uuteen kotikaupunkiin tutustuen. Omia lemmikkieläimiä minulla ei tällä hetkellä ole, mutta haaveissa olisi jossain vaiheessa hankkia kaveriksi koira. Tai useampi, ja miksei kissakin… ja kani!


« Takaisin