HEVOSPALVELUT

Loimet eläinterveydelle!

Tarjoamme mm. seuraavia hevosten eläinlääkäripalveluita:

Ennaltaehkäisevän terveydenhuollon palvelut, mm. rokotukset ja suunnitelmallinen loishäätö

Hammashoidot (hampaiden tutkimus rauhoituksessa, raspaus)

Ultraääni- ja röntgentutkimukset tallikäynneillä

Ajanvaraukset

 

Hevosten eläinlääkäripalvelut

Eläinlääkäri Pihla McLean hoitaa hevosia tallikäynneillä lähialueella (mm. Lappeenrannan seutu, Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi). Ajanvarauksen voit tehdä klinikan ajanvarausnumerosta 010 505 6750, tai sähköpostitse info@loime.fi

 

Hevosten hoitoon tallikäynneillä Pihlalla on käytössään eläinlääkäri Katri Kinnusen laitteisto. Katri ja Pihla tekevät tallikäyntejä vuoropäivinä. Katri tekee hevospraktiikkaa oman yrityksensä (Willi Tamma) kautta.

Laitteistosta löytyy nyt mm. sähköraspi, tarvittaessa käytettävä hammasskooppi, kannettava röntgenlaitteisto sekä korkeatasoinen ultraäänilaite mm. jänteiden ja pehmytkudoksien tutkimuksiin ja tammapraktiikkaan.

Tallikäyntipäivät suunnitellaan etukäteen siten, että päivän tallit sijaitsevat samalla suunnalla. Käynnit tehdään ensisijaisesti virka-aikana (klo 8-16 välillä). Ajanvarauspyynnöt Pihlan käynneille Loimen ajanvarauksen kautta (joko puhelimitse, tai info@loime.fi). Kun olette yhteydessä asiasta, mainitsettehan mihin mennessä tallikäynti pitäisi saada toteutumaan (esim. rokotus menossa vanhaksi, muutoin asian kiireellisyys), montako tutkittavaa hevosta tallilla olisi, mitä toimenpiteitä/tutkimuksia oletatte, että niille olisi tarpeen tehdä. Ilmoittakaa, mikäli kellonajasta ja päivämäärästä on toiveita/rajoitteita. Röntgenlaitteistoa ei pakata autoon joka päivä, joten röntgenkuvaukset ovat mahdollisia vain kun asia on etukäteen sovittu.

Ajanvarauspyynnön käsittely voi kestää useita päiviä tai joskus viikkojakin, kun käyntejä yritetään aikatauluttaa järkevästi ja sovittelemaan ihmisten aikatauluja yhteen.

Tallilla tulee olla lämpötila selvästi plussan puolella, mahdollisuus järjestää puhdasta lämmintä vettä ja röntgenkuvauksissa myös pöytätilaa, riittävän iso tasainen alue, missä kuvaus on mahdollista toteuttaa ja sähköpistoke näiden lähellä. Röntgenkuvauksen aikana samassa tilassa ei saa olla muita ihmisiä, kuin kuvaukseen osallistuvat henkilöt.

 

 

Loistutkimukset ulosteesta

Hevosten ulostenäytteet

 Hevonen saa suolistoloistartunnan elinympäristöstään, yleensä laitumelta, mutta myös tarhoista, pihatosta tai karsinoista (esim. kihomadot, suolinkaiset). Hevosilla voi olla jonkin verran suolistoloisia ilman että niistä olisi terveys- tai hyvinvointiongelmaa. Iän myötä suurin osa hevosista kehittää lisäksi vastustuskykyä loistauteja vastaan.

Loishäätölääkitys annetaan vain tarpeeseen, jotta tilalle ei kehity loislääkkeille vastustuskykyisiä loispopulaatioita. Loistilannetta tilalla seurataan määrittämällä loisten munien määrä ulosteessa. Tutkimus tehdään mikroskooppisesti.


Näytteenotto:

 Näytteet suositellaan otettavaksi vähintään 2 kertaa vuodessa:

  1. syksyllä laidunkauden jälkeen, ennen pakkasia
  2. keväällä ennen laidunkauden alkua
  3. Tarvittaessa 10-14 vrk loislääkityksen jälkeen, erityisesti massiivisissa tartunnoissa tai epäiltäessä lääkeaineresistenssiä

HUOM! Tallikohtainen näytteenottosuunnitelma voi poiketa/tarkentua loishäätösuunnitelmassa.

Näytteeksi otetaan noin yksi ruokalusikallinen (1-2 rkl) ulostetta suoraan peräsuolesta tai maasta heti ulostamisen jälkeen kertakäyttöhanskaan tai muovipussiin. Pussiin merkitään eläimen tunnistetiedot.


Lähetysohje:

  • Pakkaa näytteenottopussit vielä yhteen muovipussiin ja sulje pussi hyvin.
  • Jäähdytä jääkaappilämpötilaan.
  • Postita alkuviikosta lähetyspakkauksessa esitietolomakkeen kanssa.

Esitietolomake


Osoite:

Eläinklinikka Loime
Standertskjöldinkatu 1
53200 Lappeenranta